● 3 gatavi vidēja izmēra banāni,
● 1 liela ola,
● 70 mililitru augu eļļas,
● 1 glāze drupinātu riekstu,
● 250 gramu miltu,
● 200 gramu cukura,
● 2 – 3 tējkarotes cepamā pulvera,
● vaniļas cukurs garšai,
● šķipsna sāls.
Lielā bļodā sajaucu kopā miltus, cukuru, pāris tējkarotes cepamā pulvera (trīs šķita par daudz), sāli un vaniļas cukuru. Citā bļodā ar dakšiņu samīcīju biezenī nomizotus gatavus banānus. Tiem pievienoju olu un eļļu un visu sakūlu viendabīgā masā, tad pielēju sauso sastāvdaļu maisījumam. Piebēru arī sasmalcinātu dažādu riekstu maisījumu, tiesa gan, tos ņēmu mazāk par receptē norādīto daudzumu, un sajaucu visu tā, lai sausās sastāvdaļas kļūtu mitras. Mafinu mīklu ieteicams maisīt pēc iespējas maz. Mīklu izliku 12 papīra veidnītēs, piepildot apmēram līdz pusei, tās savukārt – kēksu cepamās veidnes iedobītēs. Veidni ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz vismaz 20 minūtēm. Gatavos kēksiņus pirms baudīšanas atdzesēju.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 14.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties