Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Banānu un zemesriekstu sviesta pankūkas

• 2 banāni,
• 2 olas,
• 2 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta.

Jā, tikai trīs sastāvdaļas nepieciešamas, lai ātri izceptu garšīgas pankūkas. Jau pirms vairākiem gadiem par modes lietu arī mūspuses vēderiem kļuvušais eksotiskais un barojošais produkts – zemesriekstu sviests – nu bija nonācis arī manā iepirkumu groziņā. Lai beidzot to nogaršotu, sameklēju arī dažas receptes. Tā kā iegādātie banāni siltajā virtuvē strauji nogatavojās, arī tos vajadzēja likt lietā, tādēļ vispirms izvēlējos šo ideju un izcepu no tiem pankūkas.

Sablendēju viendabīgā masā nomazgātus un nomizotus banānus kopā ar olām un zemesriekstu sviestu – burciņā tas bija ar riekstu gabaliņiem, kas padarīja mīklu vēl bagātīgāku. Pannā ar sakarsētu eļļu ar ēdamkaroti liku mīklu tā, lai izveidojas nelielas pankūciņas. Cepu tās dažas minūtes no abām pusēm līdz gatavībai. Sākumā garša šķita mazliet neierasta, taču iegaršojās gan. Un kad klāt vēl paņēmu pa karotītei svaiga medus…

– Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.