Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Biezpiena plācenīši ar sieru un spinātiem

● Biezpiens – 400 g,
● siers – 100 g,
● 2 olas,
● rīsu milti – 2–3 ēd.k.,
● rīsu milti apviļāšanai – 2 ēd.k.,
● sauja spinātu,
● sāls,
● pipari.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Esam pieraduši cept saldos biezpiena plācenīšus, taču šoreiz, vadoties pēc šīs receptes, izcepu sāļos. Tiesa gan, iesākumā izmantoju tikai pusi norādīto izejvielu daudzuma.

Spinātus noskaloju, apsusināju un sīki sagriezu. Tos varam arī saplucināt ar rokām.

Bļodā liku biezpienu, uz smalkās rīves sarīvētu sieru, olu un rīsu miltus, kā arī spinātus un garšvielas. Visu rūpīgi samaisīju, lai veidojas bieza viendabīga biezpiena masa. No tās izveidoju nelielus plācenīšus un apviļāju tos miltos.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pannā ielēju augu eļļu un tajā plācenīšus apcepu no abām pusēm. Jāapvērš gan bija uzmanīgi, lai tie neizjuktu. Gatavus tos varam baudīt arī kopā ar skābo krējumu.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.