Pamatnei:
● 200 gramu cepumu,
● 100 gramu sviesta.
Biezpiena kārtai:
● 300 gramu biezpiena,
● 200 gramu 20% skābā krējuma,
● 80 gramu cukura,
● vaniļas cukurs garšai,
● 15 gramu želatīna,
● 70 mililitru ūdens,
● 70 – 100 gramu zemeņu.
Zemeņu kārtai:
● 45 grami sarkanās želejas pulvera (ar zemeņu, aveņu vai ķiršu garšu),
● 200 mililitru vārīta ūdens,
● 150 – 250 gramu zemeņu.
Lai baudītu šādu vasaras gardumu, varam izmantot sezonas ogas, kā arī pat saldētās, ja svaigo vairs nav. Te derēs arī citas ogas pēc izvēles un pat konservēti persiki vai ananasi. Iespējas ir dažādas, tikai jāķeras pie patīkamā darbiņa! Kūkas pamatnei ar mīklas rulli sasmalcināju cepumus līdz sīkām drupatām un piemaisīju izkausētu sviestu. Masu izlīdzināju ar cepamo papīru izklātā 20 centimetru diametra izjaucamajā veidnē un piespaidīju, pēc tam ievietoju ledusskapī, kamēr gatavoju nākamo kārtu. Želatīnu pārlēju ar aukstu novārītu ūdeni un uzbriedināju, pēc tam izšķīdināju, neļaujot uzvārīties. Zemenes noskaloju, apsusināju un sagriezu gabaliņos. Krūzē biezpienu, skābo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru ar rokas blenderi sajaucu, pēc tam pievienoju izšķīdināto želatīnu un atkal visu rūpīgi samaisīju viendabīgā masā. Tajā vēl iecilāju zemeņu gabaliņus, masu izlīdzināju pāri cepumu pamatnei veidnē un uz minūtēm 20 ievietoju ledusskapī. Karstā ūdenī iebēru želejas pulveri un maisīju, līdz tas izšķīdis, pēc tam atdzesēju.
Zemenes noskaloju, apsusināju un sagriezu plānās plāksnītēs, cenšoties, lai tās būtu vienādākas. Pēc tam tās izliku virs sastingušās biezpiena kārtas pa apli tā, līdz visa virsa nosegta. Uzmanīgi pārlēju atdzisušo želeju, lai ogas neuzpeld, un ievietoju kūku ledusskapī, līdz virskārta sastingst, vismaz uz trīs stundām. Gatavo tortīti varam rotāt ar piparmētru lapiņām.
Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 13.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties