Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Biezputra ar fetu un saulespuķu sēkliņām

Sastāvdaļas
• 1 glāze kviešu putraimu,
• 3 glāzes ūdens,
• ¼ glāzes lobītu
• saulespuķu sēkliņu,
• 100 g fetas,
• 3 ēdamkarotes olīveļļas,
• 1 ēdamkarote
• citrona sulas,
• malti melnie pipari,
• sāls.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kviešu putraimu gan mājās nebija, tādēļ izlīdzējos ar paciņā atlikušajiem miežu putraimiem. Tos vairākas reizes smalkā sietā zem tekoša ūdens noskaloju, bēru katliņā, pārlēju ar aukstu ūdeni un uzvārīju. Pēc tam uz nelielas uguns turpināju vārīt, piekaisot arī mazliet sāls (jāievēro, ka siers, kas vēl būs jāpievieno putrai, ir pasāļš), apmēram pusstundu.

Fetu sasmalcināju un samaisīju viendabīgā mērcē kopā ar olīveļļu, citrona sulu un maltiem pipariem. Kad putraimi jau bija mīksti, šo masu piejaucu putrai, pievienojot arī uz sausas pannas apceptas lobītas saulespuķu sēkliņas. Visu vēl maisot pavārīju 3 līdz 5 minūtes. Noņēmu katliņu no plīts un pārsedzu ar dvieli uz minūtēm 20, lai biezputra uzbriest.

– Teksts un foto: Brigita Skaistklane

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.