Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Cāļa krūtiņas filejas burkānu “kažokā”

● cāļa krūtiņas fileja – 400–600 g,
● burkāni – 200–250 g,
● majonēze – 1 ēd.k.,
● skābais krējums – 1 ēd.k.,
● augu eļļa – ½ ēd.k.,
● sāls un citas garšvielas pēc izvēles.

Lai pagatavotu šo gardo ēdienu, izmantoju cāļa krūtiņas mazās filejas. Gaļu noskaloju zem tekoša ūdens un apsusināju papīra dvielī. Ja iegādātas lielās filejas, vēlams tās pārgriezt, līdzīgi kā karbonādēm. Filejas no abām pusēm apkaisīju ar sāli un garšvielu maisījumu putnu gaļas ēdieniem, pēc tam izkārtoju ar augu eļļu ietaukotā veidnē.

Burkānus notīrīju un sarīvēju uz vidēji rupjas rīves, tiem pievienoju skābo krējumu un majonēzi, kā arī mazliet sāls. Visu labi samaisīju un izlīdzināju burkānu “kažoku” virs katras filejas. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 25–30 minūtes, līdz burkāni kļuva mīksti un arī gaļa gatava.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.