Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Cāļa krūtiņas filejas karijs ar kokosriekstu pienu

Foto: Brigita Skaistkalne.

400 – 600 gramu cāļa krūtiņas filejas, 250 – 400 mililitru kokosriekstu piena, kārbiņa konservētu zaļo zirnīšu, vārītas pākšu pupiņas, 3 ķiploka daiviņas, sāls, 1,5 tējkarotes kurkumas, 1 tējkarote malta ingvera, 1/2 tējkarotes maltas paprikas, ¼ tējkarotes kardamona, malti čili pipari, augu eļļa.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Nekad vēl ēdiena sastāvā nebiju iekļāvusi kokosriekstu pienu, bet – vienmēr kāda reize ir pirmā. Sautējums izdevās garšīgs, tādēļ šo eksotisko izejvielu droši vien pielietošu arī vēl kādas citas maltītes pagatavošanai.

Cāļa krūtiņas mazās filejas noskaloju, apsusināju papīra dvielī un sagriezu vidēja izmēra kubiņos. Ķiplokus notīrīju un sasmalcināju spiedē.

Dziļajā pannā uzkarsēju augu eļļu ar sagatavotajiem ķiplokiem. Piemaisīju kurkumu, tad pievienoju papriku, pēc tam – maltu ingveru, kardamonu, nedaudz čili piparu un visu rūpīgi samaisīju. Pieliku sagrieztos filejas gabaliņus un apmaisot ātri no visām pusēm apcepu. Pēc tam piejaucu kokosriekstu pienu, uzliku pannai vāku un, ik pa laikam apmaisot, sautēju 15 – 20 minūtes. Tad pievienoju notecinātus konservētos zaļos zirnīšus un vārītās pākšu pupiņas. Visu labi samaisīju un pakarsēju apmēram trīs minūtes. Sāli piekaisīju pēc garšas.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.