• 300 – 500 gramu cāļa krūtiņas filejas,
• 300 gramu jauno kabaču,
• 1 burkāns,
• 1 sīpols,
• 1 sarkanais saldais pipars,
• 1 – 2 ķiploka daiviņas,
• 1 ēdamkarote 20 % skābā krējuma,
• augu eļļa,
• zaļumi,
• sāls,
• pipari.
Šis maigais un gardais sautējums var būt vienlaikus gan kā pamatēdiens, gan arī kā piedeva. Pašlaik tam lieliski izmantojami svaigie dārzeņi, taču vēlāk, jau ziemā, to iespējams pagatavot arī no saldētajiem.
Divas cāļa filejas noskaloju, apsusināju papīra dvielī un sagriezu nelielos gabaliņos. Nomizoju un sagriezu sīpolu, bet notīrītu burkānu sarīvēju uz rupjās rīves. Ķiplokus ar nazi sasmalcināju. Nomizotu jauno kabacīti un no sēkliņām atbrīvotu sarkano saldo piparu sagriezu nelielos kubiņos.
Cāļa gaļu nedaudz apcepu dziļajā pannā ar augu eļļu tā, lai gabaliņi no visām pusēm būtu gaiši. Pievienoju sīpolus un cepu, līdz tie caurspīdīgi. Tad pieliku ķiplokus un burkānus un visu kopā pacepu minūtes piecas. Pannā pielēju nedaudz vārīta ūdens, uzliku vāku un uz vidējas uguns sautēju minūtes 15. Pēc tam tās saturam pievienoju arī sagrieztos kabačus un saldos piparus. Visu samaisīju, piekaisīju sāli un piparus un zem vāka turpināju sautēt vēl minūtes desmit. Visbeidzot dārzeņiem un gaļai piemaisīju skābo krējumu un sasmalcinātus pētersīļu zaļumus un ēdienu pasautēju 5 – 10 minūtes.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 12.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties
Adelit!-pagaršoji?