Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Cāļu akniņas ar papriku un saldo krējumu

• 250 gramu cāļu akniņu,
• 2 sīpoli,
• 1 saldais pipars,
• 100 mililitru saldā krējuma,
• 3 ēdamkarotes augu eļļas,
• ½ tējkarotes sāls,
• ½ tējkarotes maltu piparu.

Gaļai mūsu ēdienkartē nav jābūt katru dienu. Maltītes pagatavošanai lieliski noder arī, piemēram, nepamatoti peltie subprodukti.

Šoreiz iegādājos cāļu akniņas. Tiesa gan, iepakojumā bija 400 gramu, tādēļ arī pārējos pagatavošanai nepieciešamos produktus ņēmu attiecīgi vairāk. Akniņas nomazgāju un sagriezu. Pannā ar uzkarsētu augu eļļu apmaisot tās cepu apmēram desmit minūtes, līdz jau sāka gardi smaržot.

Sīpolus un no sēkliņām atbrīvotus saldos piparus sagriezu salmiņos. Atsevišķā pannā ar augu eļļu sīpolus apcepu, līdz tie pusmīksti. Pēc tam pievienoju saldos piparus un cepu, līdz dārzeņi kļuva mīksti. Tiem pieliku apceptās akniņas, piekaisīju piparus un visu apmaisot cepu apmēram piecas minūtes. Tad pielēju saldo krējumu, piekaisīju sāli un turpināju gatavot vēl minūtes piecas. Pārkaisītas ar sasmalcinātiem zaļumiem, akniņas varam celt galdā kopā ar dažādām piedevām. Lieliski garšoja arī kopā ar ziedkāpostu biezeni.

– Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.