• 1 kilograms cāļu stilbiņu,
• 100 mililitru vistas buljona,
• 1 ķiploka galviņa,
• augu eļļa,
• cukurs,
• sāls, pipari,
• garšvielu maisījums “Karijs”.
Mārtiņdienu gaidot, melnu gaili vai cekulainu vistu, pēc senču tradīcijām, mušīt nost nevajadzētu, taču kādu putnu gaļas ēdienu pagatavot tomēr nenāktu par skādi.
Desmit stilbiņus noskaloju un apsusināju papīra dvielī. Tad šķīvī samaisīju cukuru ar garšvielu maisījumu “Karijs” un tos tur apviļāju. Stilbiņus apcepu pannā ar nelielu augu eļļas daudzumu, līdz tie kļuva zeltaini, un izliku uz šķīvja padzesēties.
Pēc tam katru stilbiņu ieberzēju ar spiedē sasmalcinātiem ķiplokiem, apkaisīju ar sāli un pipariem un izkārtoju ar augu eļļu ietaukotā veidnē. Pārlēju ar buljonu un liku cepties līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cepšanas laiks atkarīgs no tā, cik ilgi tos būsim cepuši pannā uz plīts, un no krāsns, bet apmēram pusstunda paies, līdz tie kļūs gatavi. Tad tos izkārtoju šķīvī uz salātu lapām un kopā ar citām piedevām cēlu galdā.
– Brigita Skaistkalne
- Šodien: 14.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties