Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Cepta hurma ar bezē “cepurīti”

Sastāvdaļas
• 2 hurmas,
• 4-5 cepumi,
• 1 olas baltums,
• 60-70 gramu cukura,
• 30 g sviesta,
• rozīnes vai žāvētas dzērvenes,
• mandeļu skaidiņas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Gatavas hurmas pārgriezu uz pusēm. Sadrupināju piecus “Selgas” cepumus (bagātīgākai garšai varam izmantot cepumus ar riekstiem) un samaisīju ar mīkstu sviestu un žāvētām dzērvenēm, piejaucot arī nedaudz mandeļu skaidiņu. Maisījumu izlīdzināju uz hurmu pusītēm un liku cepties līdz 180 – 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī minūtes 20. Olas baltumu putoju, pakāpeniski piekaisot cukuru, līdz tas kļuva stingrs un, bļodu apgāžot, no tās ārā nekrita. To izliku uz apceptajām hurmām, lai veidojas “cepurītes”, pārkaisīju ar mandeļu skaidiņām (labāk – apgrauzdētām) un cepu vēl minūtes septiņas. Šo desertu varam baudīt arī, klāt pasniedzot saldējumu.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.