Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Ceptas panētas krabju garšas nūjiņas

Krabju nūjiņas,
milti,
ola,
• šķipsniņa karija,
• šķipsniņa sāls,
augu eļļa.

Ja ledusskapī savu kārtu gaida krabju garšas nūjiņas, tās varam izmantot ne tikai salātu pagatavošanai, bet arī baudīt tās ceptas. Atkarībā no tā, cik daudz nūjiņu vēlamies šādi izcept, izmantojam arī pārējās sastāvdaļas.

Nūjiņas izlobīju no iepakojuma. Bļodiņā sakūlu olu kopā ar sāli un nedaudz karija pikantumam. Šķīvītī iebēru miltus. Pannā uzkarsēju augu eļļu.

Katru nūjiņu vispirms apmērcēju sakultajā olā, tad apviļāju miltos un pēc tam – atkal olā. Liku tās pannā cepties, apgrozot no visām pusēm, līdz tās bija kļuvušas zeltainas. Šī ir vienkārša, bet laba uzkoda, kas garšo gan silta, gan arī jau atdzisusi. Piedevām varam pasniegt tomātu mērci, kečupu vai majonēzi.

– Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.