● 6 āboli,
● kanēļcukurs – 1 ēd.k.,
● ābolu sula – 6 ēd.k.,
● baltvīns – 3 ēd.k.,
● bezpiedevu jogurts,
● kļavu sīrups,
● rieksti,
● marcipāns – 100 g.
AUGĻIEM ar speciālu ābolu seržu izgriezēju izņēmu viducīšus. Sasmalcināju nedaudz dažādu riekstu un sajaucu ar apmēram 100 gramiem marcipāna. To nu jau varam iegādāties arī mūsu lielveikalos, kādreiz gan to dabūju tikai lielākajos mājražotāju tirdziņos. Taču nav ko bēdāt, ja neatrodam, jo šim nolūkam iespējams izmantot arī marcipānu šokolādē. Ar marcipāna un riekstu maisījumu piepildīju izdobtos ābolus, izkārtoju stikla veidnē un pārkaisīju ar cukuru un kanēli. Pēc tam tos vēl pārlēju ar ābolu sulas un baltvīna maisījumu un ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Receptē norādītās 40 minūtes nemaz nebija jāgaida, līdz āboli jau bija izcepušies mīksti. Gardu muti tos baudīju kopā ar bezpiedevu turku jogurtu, ar sasmalcinātiem riekstiem un kļavu sīrupu.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 11.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties