Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Cepti ķirbji ar medu un zilo sieru

Foto: Brigita Skaistkalne

Sastāvdaļas
● 500 gramu ķirbja,
● 2 ēdamkarotes šķidra medus,
● 1 ēdamkarote olīveļļas,
● 1 ēdamkarote citrona sulas,
● 2 ēdamkarotes ķirbju sēkliņu,
● 30 gramu zilā siera,
● svaigs vai kaltēts timiāns.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ķirbja gabalu nomizoju, atbrīvoju no sēklām, bet mīkstumu sagriezu nelielos kubiņos. Tos vienmērīgi izliku uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, pārsmērēju ar olīveļļu un ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī.

Medu samaisīju ar citronu sulu un pievienoju šķipsniņu kaltēta timiāna. Pēc minūtēm desmit (jāraugās, kāds ķirbis tiek cepts – citi kļūst mīksti ātri, bet citi jāgatavo ilgāk) ar šo maisījumu pārlēju ķirbju gabaliņus un labi samaisīju. Liku atpakaļ krāsnī cepties līdz gatavībai apmēram tikpat ilgu laiku, taču tā, lai ķirbji vēl nav izšķīduši.

Lobītas ķirbju sēklas pakaltēju uz sausas pannas apmēram trīs minūtes. Zilo sieru sadrupināju. Gatavos ķirbjus izliku uz šķīvja un pārkaisīju ar sieru un sēkliņām.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Brigita Skaistklane

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.