● 1 lavaša plāksne,
● 70–80 gramu desas vai šķiņķa,
● 100–120 gramu siera,
● 1 ēdamkarote majonēzes vai skābā krējuma,
● sīpolu lociņi vai pētersīļu zaļumi,
● 1 ola,
● sāls,
● augu eļļa.
Pildījumam smalkos gabaliņos sagriezu pusžāvēto desu un sieru, sasmalcināju sīpolu lociņus un visu samaisīju ar majonēzi.
Taisnstūra lavaša plāksni izklāju un sagriezu strēmelēs. To bija viegli izdarīt ar šķērēm. Katrai vienā galā liku pildījumu un salocīju tā, lai masa būtu iekšpusē no visām malām un veidotos trīsstūris. (Tā kādā televīzijas pārraidē ieteica salocīt izlietotos, bet tīros polietilēna maisiņus otrreizējai izmantošanai, lai tie aizņemtu mazāk vietas un izskatītos kārtīgāk.)
Bļodiņā saklapēju olu ar šķipsniņu sāls un tajā apmērcēju katru izveidoto lavaša trīsstūrīti. Tos cepu pannā ar uzkarsētu augu eļļu līdz zeltainai garoziņai pa 3 – 5 minūtēm no katras puses.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 12.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties