Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Cepts sojas siers jeb tofu

● svaigais tofu siers – 100 g,
● sojas mērce – 2 ēd.k.,
● tumšā “Miso” pasta – 1 tējk.,
● “Sriračas” mērce – 1/2 tējk.,
● kaltēts oregano,
● olīveļļa cepšanai.

Par tofu biju dzirdējusi, taču nogaršojusi gan vēl ne. Kas tas vispār ir un “ko pa ziemu ēd”? Jaunā gadā taču jāizmēģina arī jaunas garšas, tādēļ vienu iepakojumu iegādājos. Izrādās, tas ir biezpienam līdzīgs siers no sojas pupiņām. Satur organismam nepieciešamās aminoskābes, tajā ir daudz svarīgu vitamīnu un minerālvielu un augsts olbaltumvielu daudzums, tas ir arī lielisks nepiesātināto tauku avots. Garšas gan nav nekādas. Taču, izmantojot dažādas piedevas, arī šajā receptē norādītās (to visu gan man mājās nebija), tofu iespējams pagatavot garšīgāku.

TOFU SIERU SAGRIEZU vidēji lielos garenos gabaliņos apmēram centimetra biezumā. Pannā uzkarsēju “Extra virgin” olīveļļu, pa visu pannu izkārtoju tofu gabaliņus un apcepu tos vispirms no vienas puses, pēc tam – no otras un plīts karstumu izslēdzu. Ilgi cept nevajag, pa minūtēm 3–4 no katras puses. Ja pannā karstums būs par lielu, tofu kļūs sauss un apdegs, bet, ja pannā karstums mazs, gabaliņiem nebūs zeltainas garoziņas.

Bļodiņā samaisīju sojas mērci kopā ar pārējām vajadzīgajām sastāvdaļām – “Miso” pastu gan aizstāju ar ingvera sīrupu (labi te noderot agaves sīrups), bet “Sriračas” mērces vietā pielēju aso piparu mērci “Hot pepper sauce” un piekaisīju arī mazliet kūpinātas saldās paprikas. Asumiņam nekaitē arī šķipsniņa sasmalcinātu čili pārslu. Pēc tam tofu pannā pārlēju ar pagatavoto mērci, apmaisīju un nedaudz vēl apcepu uz mazas uguns, lai neapdeg. Gatavu pārliku traukā un pārkaisīju kaltētu oregano jeb raudeni. Apcepto tofu, lai būtu pikantāk, baudīju, vēl pamērcējot pēc cepšanas atlikušajā mērcītē.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.