• 100 gramu margarīna,
• ½ glāzes cukura,
• 1 olas dzeltenums,
• 2 ēdamkarotes majonēzes,
• vaniļas cukurs,
• ½ tējkarotes sodas,
• 2 glāzes miltu.
Gada nogales svētkiem mēdzam cept piparkūkas. Taču pagatavot to mīklu ir sarežģītāk un laika trūkuma dēļ bieži vien to iegādājamies. Pie tam, tirdzniecības vietās izdodas atrast arī jau izceptas un ļoti gardas piparkūkas. Bet šādus cepumus gan ir pavisam viegli izcept pašiem.
Olas dzeltenums jāsaputo ar cukuru (šoreiz gan tiku pielikusi visu olu, jo tās baltumam atsevišķi tobrīd nebiju plānojusi pielietojumu; cepumi bija gardi tāpat, taču labāk pieturēties pie receptes un izmantot tikai olas dzeltenumu). Pievienoju izkausētu margarīnu, kas paredzēts cepšanai, kā arī majonēzi, sodu un vaniļas cukuru. Visu labi samaisīju. Iegūtajai masai piekaisīju miltus un samīcīju mīklu. To savēlu bumbā, ietinu pārtikas plēvītē un uz pusstundu ievietoju ledusskapī. Pēc tam mīklu izveltnēju un ar robainu nazi sagriezu strēmelītēs. No izveltnētās mīklas, pēc patikas, ar veidnītēm varam izspiest arī dažādas figūriņas. Strēmelītes izkārtoju uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, un cepu minūtes 15, līdz tie tapa zeltaini brūni. Cepšanas laiks atkarīgs gan no krāsns, gan cepumu biezuma un lieluma.
– Brigita Skaistkalne
- Šodien: 14.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties