● 250 gramu cūkgaļas mīkstuma,
● 1 ēdamkarote sojas mērces,
● šķipsna sāls,
● šķipsna maltu melno piparu,
● 1 tējkarote kukurūzas cietes apviļāšanai,
● 3 – 4 ingvera saknes šķēlītes,
● 1 ķiploka daiviņa,
● 1 asais pipariņš,
● augu eļļa cepšanai,
● ½ ēdamkarotes sezama vai saulespuķu eļļas,
● ½ ēdamkarotes sojas mērces,
● citrona sula pēc garšas,
● ½ asā pipariņa,
● sīpolu lociņi,
● sezama sēklas.
KOPĀ AR SVAIGIEM DĀRZEŅIEM varam baudīt netradicionālāk pagatavotas cūkgaļas karbonādes – gandrīz vai Āzijas gaumē. Garšos lieliski. Cūkgaļas karbonādes gabaliņu sagriezu apmēram puscentimetru biezās šķēlēs un ar gaļas āmuriņu plāni izklapēju. Uzkaisīju mazliet sāls, pārlēju ar sojas mērci un atstāju vismaz desmit minūtes ievilkties. Pēc tam pannā uz vidējas uguns uzkarsēju augu eļļu, pievienoju ingvera šķēlītes, uz pusēm pārgrieztu ķiploka daiviņu un veselu nelielu aso pipariņu. Visu pacepu kādu minūti, pēc tam no pannas noņēmu.
Gaļas šķēles apsusināju papīra dvielī, apviļāju kukurūzas cietē un no abām pusēm apcepu līdz brūnganai garoziņai. Tad karbonādes izliku traukā un pārlēju ar eļļas, sojas mērces un citrona sulas maisījumu un pārkaisīju ar smalki sagrieztu aso pipariņu un sasmalcinātiem sīpolu lociņiem. Uzkaisīju arī sezama sēkliņas.
- Brigita Skaistkalne