● 600 gramu cūkgaļas karbonādes,
● 18 žāvētas plūmes bez kauliņiem,
● 100 gramu cietā siera,
● 12 sloksnītes kūpināta bekona,
● sāls, pipari un citas garšvielas.
Gaļu sagriezu apmēram centimetru biezās šķēlēs. Katru labi ar gaļas āmuriņu izklapēju, pārkaisīju ar sāli, pipariem un cūkgaļai paredzētajām garšvielām.
Plūmes pārlēju ar vārītu ūdeni un atstāju minūtes 20 uzbriest, pēc tam apsusināju papīra dvielī.
Sieru sagriezu stienīšos. Katras gaļas šķēles vienā malā liku pa siera stienītim un trim žāvētajām plūmēm, pēc tam cieši sarullēju. Gatavās ruletītes aptinu ar bekona strēmelītēm un apcepu pannā no visām pusēm līdz brūnganumam. Tad tās varam pārlikt veidnē un turpināt gatavot līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī minūtes 20. Taču šoreiz pannā ielēju arī mazliet vārīta ūdens un sautēju gaļu līdz gatavībai uz plīts turpat pannā, uzliekot tai vāku, tādējādi iegūstot arī mērcīti, ko varam pasniegt kopā ar gatavajām ruletītēm un citām piedevām, piemēram, vārītiem kartupeļiem.
– Brigita Skaistkalne
- Šodien: 14.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties