● 200 gramu vārītas kvinojas,
● 200 gramu konservētu turku zirņu,
● 1 mazs cukīni,
● 3 – 4 burkāni,
● 1 mazs sīpols,
● 1 – 2 ķiploka daiviņas,
● 2 ēdamkarotes miltu,
● šķipsna sāls,
● pipari,
● muskatrieksts,
● augu eļļa.
PĒC SALĀTU PAGATAVOŠANAS bija atlikusi izvārīta kvinoja – tieši tik, lai izceptu garšīgus plācenīšus. Konservētos turku zirņus nokāsu un samīcīju viendabīgā masā. Sīpolu nomizoju un smalki sagriezu, to kopā ar sasmalcinātiem ķiplokiem apcepu pannā ar nelielu augu eļļas daudzumu. Pēc tam pievienoju sarīvētus burkānus un visu kopā sautēju, līdz tie mīksti.
Palielā bļodā liku izvārīto kvinoju, zirņu biezeni, izsautētos burkānus, sarīvētu cukīni, garšvielas un miltus. Visu labi sajaucu. No masas izveidoju nelielus plācenīšus, apviļāju rīvmaizē un liku pannā ar uzkarsētu augu eļļu. Tos, uzmanīgi apvēršot, apcepu no abām pusēm, līdz tie kļuva zeltaini brūni.
- Brigita Skaistkalne