• 300 gramu cukīni,
• 150 gramu kartupeļu,
• 1 saldais pipars,
• 1 sīpols,
• 1 tomāts,
• 2 seleriju kāti,
• 1 burkāns,
• 4 šampinjoni,
• 300 gramu konservētu balto pupiņu tomātu mērcē,
• 150 gramu konservētu sarkano pupiņu,
• pētersīļu
• zaļumi,
• sāls,
• augu eļļa.
Atnākušais drēgnais rudens ir laiks, kad vēlamies vairāk baudīt arī karstas zupas. Ja ir brīvāks brīdis, iesaku izvārīt veselīgu dažādu dārzeņu zupu. Sastāvdaļas varam izvēlēties arī brīvi, un tas nekas, ja dažas no te minētajām negaršo vai nav sagādātas un tādēļ neizmantosim. Dārzeņus nomazgāju un apsusināju. Kartupeļus, burkānu, tomātu, arī cukīni un sīpolu nomizoju, sarkano saldo piparu atbrīvoju no sēkliņām. Visus paredzētos dārzeņus sagriezu kubiņos, bet šampinjonus – šķēlītēs.
Pannā uzkarsēju apmēram četras ēdamkarotes eļļas un liku tur cepties sīpolus. Kad tie jau bija kļuvuši caurspīdīgi, pievienoju burkānus un cepu apmēram piecas minūtes. Pēc tam pieliku sēnes, saldos piparus un tomātus, pēc minūtēm septiņām – arī cukīni, kātu selerijas un cepu vēl nepilnas desmit minūtes.
Katlā liku vārīties apmēram 1,5 litrus ūdens, pievienoju kartupeļus, pēc minūtēm piecām – apceptos dārzeņus un vārīju 12 – 15 minūtes, līdz kartupeļi kļuva mīksti. Tad pieliku konservētās pupiņas, piebēru sāli, vismaz pāris minūtes pakarsēju, piekaisīju sasmalcinātus pētersīļu zaļumus un atstāju zupu apmēram desmit minūtes ievilkties.
– Brigita Skaistkalne
- Šodien: 14.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties