Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Dzērveņu čatnijs

Foto: Agnese Leiburga.

Nepieciešams:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

500 g dzērveņu,

1 liels sīpols,

100 g cukura,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

100 g ābolu vai cita etiķa,

kanēļa miziņa,

dažas krustnagliņas,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

1 tējkarote sāls,

1/2 sasmalcināta čili pipara (ja vēlas asāku, liek veselu, nevis pusi).

Sīpolu sasmalcina, liek katliņā kopā ar dzērvenēm, pievieno visas pārējās sastāvdaļas. Katliņu liek uz uguns un, reizēm apmaisot, lēni vāra, līdz vārījums sabiezē, vismaz 40 minūtes vai ilgāk. Ja čatniju vēlas uzglabāt, to karstu pilda burkās un aizvāko. Uzglabā vēsumā.

  • Agnese Leiburga

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.