● 1 glāze purva dzērveņu,
● 1 pudele (0,5 litri) šņabja,
● sīrupam – 1 glāze cukura,
● 1 glāze ūdens.
Aromātisks pašu gatavots uzlējums sasildīs drēgnās ziemas dienās, un to nebūs kauns celt galdā arī gada nogales svētkos. Tikai nedrīkstam aizmirst, protams, ka pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga veselībai.
Ar koka stampiņu saspaidīju mazliet vairāk par glāzi dzērveņu tā, lai visas tās ir izšķīdušas, uzlēju puslitru 40 grādīga degvīna un noliku, lai ievelkas. Vajadzētu atstāt mierā vismaz 24 stundas, lai gan es pacietīgi noturēju nedēļu, pēc tam šķidrumu izkāsu caur ļoti smalku sietiņu (var caur marli) divas reizes.
Atsevišķi katliņā savārīju glāzi cukura ar glāzi ūdens. Atdzisušu sīrupu salēju kopā ar ogu un šņabja novilkumu. Varam vēl nostādināt un pēc tam šo skaisti sarkano dzērienu liet pudelē vai citā tam piemērotā traukā un lietot ar mēru.
– Brigita Skaistkalne
- Šodien: 13.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties
Foto ir zemeņu ļiķeris
Lai būtu, kur saliet pagatavoto liķieri, iegādājos jaunas pudeles, šoreiz – ar zemeņu bildītēm uz to sāniem, jo veikalā citu nebija. Bet tas jau labu mantu nemaina!