● 5 apelsīni,
● auksts novārīts ūdens – 50 ml,
● želatīns ~ 1 tējk.,
● grieķu jogurts – 250 ml,
● medus vai sīrups – 3 tējk.,
● čijas sēklas – 1 tējk.
Bļodiņā iebēru želatīnu, pārlēju ar aukstu novārītu ūdeni un atstāju uzbriest. Pēc tam želatīnu izšķīdināju, neļaujot uzvārīties.
Četriem apelsīniem jāizspiež sula, bet piektais jānomizo. Daiviņas jāizloba no baltajām plēvītēm, mīkstums jāsagriež gabaliņos un jāpievieno sulai. Ja maisījums šķiet par skābu, varam piemest mazliet cukura. Pati biju iegādājusies tikai vienu lielu apelsīnu un mīkstumu ieguvu no tā, tāpēc ērtības labad un laika taupīšanai šoreiz izmantoju 100 % apelsīnu sulu no paciņas. Pēc tam pielēju izšķīdināto želatīnu, visu samaisīju, salēju saldēdiena trauciņos un liku ledusskapī sastingšanai.
Biezajam jogurtam pievienoju ingvera sīrupu, čijas sēkliņas, labi sajaucu un arī ievietoju ledusskapī, līdz apelsīnu želeja bija sarecējusi. Tad jogurtu ar sēkliņām izliku virs tās un rotāju ar odziņām.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 13.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties