Mīklai:
● piens – 250 ml,
● 4 lielas olas,
● milti – 1 ēd.k.,
● cukurs – ½ tējk.,
● sāls – ½ tējk.,
● augu eļļa.
Pildījumam:
● cāļa fileja – 250 g,
● šampinjoni – 200 g,
● siers – 120 g,
● pētersīļu un diļļu zaļumi,
● sāls,
● pipari,
● augu eļļa.
Olas iesitu bļodā un sakūlu kopā ar sāli un cukuru. Miltus (pirmo pankūku cepot, tomēr šķita, ka miltu nepieciešams mazliet vairāk par receptē norādīto daudzumu) izšķīdināju pienā un pielēju olu maisījumam. Visu labi sakūlu un izcepu pankūkas. No šī mīklas daudzuma, atkarībā no pannas lieluma, iznāks 5–6 pankūkas.
Šampinjonus sagriezu plānās plāksnītēs, cāļa fileja jāsagriež kubiņos. Šoreiz izmantoju jau samaltu cāļa fileju. Sieru sarīvēju uz rupjās rīves, zaļumus sasmalcināju.
Pannā uzkarsētā eļļā sacepu sēnes, tās no pannas noņēmu un liku cepties malto gaļu. Tad pieliku sēnes, pusi sarīvētā siera un zaļumus. Piekaisīju sāli un piparus un visu samaisīju.
Padzisušām pankūkām vienā malā izliku pildījumu, malas uzlocīju, lai pildījums paliek iekšpusē, pēc tam sarullēju. Tad saliku ietaukotā pannā uz plīts, pārkaisīju ar sieru, uzliku pannai vāku un pakarsēju, līdz siers bija izkusis.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 11.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties