● 400 gramu 9% biezpiena,
● 180 mililitru piena,
● 20 gramu želatīna,
● 8 saldie ķirši,
● 5 zemenes,
● 1 persiks vai nektarīns,
● 2 ēdamkarotes iebiezinātā piena ar cukuru,
● ½ tējkarotes vaniļas cukura.
Daudz laika neaizņēma, lai pagatavotu šādu desertu ar svaigiem augļiem un ogām. Un galvenais – te izmantots veselīgais biezpiens (šoreiz ņēmu vājpiena) un gardums nav pārsaldināts.
Želatīnu iebēru bļodiņā, pārlēju ar pienu un atstāju minūtes 20 uzbriest.
Nektarīnu sagriezu nelielos gabaliņos, saldos ķiršus pārgriezu uz pusēm un izņēmu kauliņus. Zemenes sagriezu četrās daļās.
Uzbriedušo želatīnu uz nelielas uguns maisot izšķīdināju, neļaujot uzvārīties. Pēc tam turpat pievienoju iebiezināto pienu ar cukuru un vaniļas cukuru un samaisīju. Biezpienu savukārt rūpīgi samaisīju ar želatīna un iebiezinātā piena masu līdz viendabīgai konsistencei. Pievienoju ogas un augļus un vēlreiz visu sajaucu. Biezpiena masu izliku silikona veidnītēs un uz pāris stundām ievietoju ledusskapī sastingšanai.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 12.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties