● cāļa krūtiņas fileja – 400 g,
● ciete – 4 ēd.k.,
● sojas mērce – 100 ml,
● kečups – 1 ēd.k.,
● ābolu etiķis – 1 ēd.k.,
● 2 ķiploka daiviņas,
● cukurs – 1 ēd.k.,
● sāls,
● augu eļļa cepšanai,
● sezama sēkliņas.
Cāļa krūtiņas mazās filejas sagriezu divos trīs gabaliņos un uzkaisīju mazliet sāls. Piebēru 3 ēdamkarotes cietes – izmantoju kukurūzas – un samaisīju. Pēc tam gaļu pannā ar augu eļļu apcepu no visām pusēm un pēc minūtēm desmit no pannas noņēmu.
Tajā pašā pannā ielēju ābolu etiķi, piekaisīju cukuru, pieliku kečupu, sasmalcinātus ķiplokus, sojas mērci un samaisīju. Mērci uz lēnas uguns uzvārīju. Glāzē auksta novārīta ūdens izšķīdināju atlikušo vienu ēdamkaroti cietes, lēju pannā un maisot visu vārīju vismaz pāris minūtes. Tad filejas gabaliņus atkal pārliku pannā, piekaisīju sezama sēkliņas, visu labi samaisīju un uzkarsēju. Ēdiens, varētu pat teikt – ķīniešu gaumē, gatavs! Piedevām – tas, kas pašiem labāk garšo.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 13.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties