● 8 cāļa stilbi,
● sāls,
● pipari un citas garšvielas pēc izvēles,
● čili – ½ tējk.,
● 6 ķiploka daiviņas,
● olīveļļa – 2 ēd.k.
Mērcei:
● granātābolu sula – 150 ml,
● sarkanvīns – 75 ml,
● medus – 1 ēd.k.,
● balzametiķis – 2 ēd.k.,
● sāls,
● pipari,
● timiāns,
● sviests – 1 ēd.k.
Cāļa stilbus nomazgāju, apsusināju un ierīvēju ar sāli, pipariem un putnu gaļas garšvielu, kā arī čili. Ķiplokus notīrīju, bet nesagriezu.
Pannā uzkarsēju eļļu un kopā ar ķiplokiem tajā apcepu stilbiņus, līdz tie kļuva zeltaini brūni no visām pusēm. Tad ķiplokus no pannas varam noņemt, bet gaļu pārsegt ar foliju un turpināt cept līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram pusstundu. To gan darīju uz plīts, uzliekot pannai vāku un šad tad stilbiņus apgrozot.
Mērcei sarkanvīnu, granātābolu sulu, balzametiķi un medu panniņā uz nelielas uguns maisīju, līdz medus izšķīdis. Tad piekaisīju piparus, sāli un timiānu. Turpināju lēni karsēt 5–10 minūtes. Pēc tam mērci caur sietiņu izkāsu. Pēc vēlēšanās tai vēl varam pievienot arī sviestu. Gatavos stilbiņus kopā ar mērci varam baudīt ar piedevām pēc pašu izvēles – rīsiem, kartupeļiem vai ko citu.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 15.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties