● 6 šķiņķīši,
● 3 sīpoli,
● sēnes – 200 g,
● sinepes – 1 ēd.k.,
● sojas mērce – 5 ēd.k.,
● granātābolu sula – 150 ml,
● sāls,
● augu eļļa.
Šķiņķīšus noskaloju, apsusināju papīra dvielī un sadalīju uz pusēm. Sīpolus nomizoju, sagriezu nelielos kubiņos un apcepu augu eļļā. Sēnes te derēs gan mežā salasītās, gan veikalā iegādātās. Šoreiz izmantoju jau sagrieztās un saceptās meža veltes no saldētavas. Tās pannā atkausēju un mazliet apcepu.
Dziļajā pannā nelielā augu eļļas daudzumā liku cāļa šķiņķīšus, uzkaisīju sāli un garšvielas, kas paredzētas putnu gaļas ēdieniem, un apgrozot cepu vismaz desmit minūtes. Pēc tam pannā pārliku sīpolus un sēnes, kā arī sinepes kopā ar sojas mērci un granātābolu sulu. Visu apjaucu un zem vāka sautēju līdz gatavībai.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 14.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties