● 200 gramu cepumu “Austiņas”,
● 400 gramu klasiskā krēmsiera,
● 1 kārba vārītā iebiezinātā piena ar cukuru,
● ogas pēc izvēles.
Pamanījusi televīzijā atlaižu reklāmu cepumiem “Austiņas”, atcerējos, ka esmu pierakstījusi, taču vēl neesmu izmēģinājusi recepti desertam, kur šos cepumus varētu izmantot. Tā kā pārējās vajadzīgās sastāvdaļas jau bija ledusskapī (visādam gadījumam), atlika tikai doties uz veikalu pēc cepumiem.
“Austiņas” ar mīklas rulli sadrupināju. Klasisko krēmsieru bez piedevām sakūlu vijīgā masā kopā ar vārīto iebiezināto pienu. Vairāk nekas nebija vajadzīgs, lai veidotu šo desertu, tikai vai nu viena lielāka stikla veidne, vai arī daži mazāki porciju stikla trauciņi. Izvēlējos mazākos, tiem katram apakšā izlīdzināju sadrupinātos cepumus un pāri – pagatavotā krēma kārtu. To vēl pārkaisīju ar cepumu drumstalām un rotāju ar svaigām rudens avenēm. Desertam varam izmantot arī citas ogas, piemēram, lielogu mellenes, kā arī tās likt kārtās. Smukumam nekaitēja arī dažas piparmētru lapiņas. Gardumu pirms baudīšanas vēl ievietoju ledusskapī.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 14.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties