Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

ĒDAMPRIEKI: Kabaču sacepums ar cāļa gaļu un sieru

● 250–300 gramu kabaču,
● 250–400 gramu maltas cāļa gaļas,
● 100 gramu sīpolu,
● 2 ēdamkarotes olīveļļas “Extra Virgin”,
● šķipsniņa maltu melno piparu,
● šķipsniņa Provansas garšvielu,
● 3 šķipsniņas sāls,
● 40 gramu siera,
● 3 olas.

Ja mājās vēl “aizķēries” kāds kabacēns, vieglām, bet reizē sātīgām un ļoti gardām vakariņām, kā arī brokastīm vai pusdienām iespējams pagatavot šādu sacepumu.

Ja ir iegādāti atkauloti cāļu šķiņķīši, tie jāsamaļ. Šoreiz izmantoju jau samaltu cāļa gaļu. Sīpolus smalki sagriezu. Sieru sarīvēju. Gabalu kabača nomizoju un ar mizojamo nazīti sagriezu plānās strēmelēs, vidiņu ar sēklām atstājot. Ja rīkojamies šādi, nav nepieciešams kabačiem, kas ir sulīgi, nospiest lieko šķidrumu. Turklāt strēmelītes darīs sacepumu gaisīgāku. Protams, kabaci varam sagriezt arī ļoti plānās ripiņās.
Pannā ar olīveļļu līdz pusgatavībai apcepu sīpolus un malto gaļu, pēc garšas pievienojot arī sāli un piparus. Nu bija laiks izmēģināt jauno tuvējā veikalā par uzlīmēm iegādāto veidni. To nedaudz ietaukoju ar augu eļļu un izlīdzināju tur apcepto gaļu ar sīpoliem. Pārsedzu to ar kabaču strēmelītēm un uzkaisīju Provansas garšvielas.

Olas sakūlu un samaisīju kopā ar sarīvēto sieru. Šo masu vienmērīgi izlīdzināju veidnē pāri kabačiem. Kārtojumu cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 35 minūtes, viegli atdzesēju un pēc tam varēju griezt gabalos.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.