Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

ĒDAMPRIEKI: Kāpostu un cāļa gaļas plācenīši

● 200 gramu jauno kāpostu,
● 200 gramu cāļa filejas,
● ½ sīpola,
● 50 gramu auzu miltu,
● 2 olas,
● sāls,
● malti melnie pipari,
● garšvielu maisījums “Hmeli – suneli” pēc garšas,
● augu eļļa.

Plācenīši izdevās maigi un garšīgi – gandrīz diētisks ēdiens. Tikpat labi garšoja gan tikko cepti, gan arī jau atdzisuši.

Ar rokas blenderi sasmalcināju jauno kāpostiņu kopā ar sīpoliem. Pievienoju vienu olu un samaisīju.

Atsevišķi jāsamaļ cāļa fileja. Šoreiz izmantoju jau samaltu gaļu. Tai pievienoju otru olu un auzu miltus. Pēc tam abas masas savienoju, piekaisīju sāli, maltus piparus un garšvielu maisījumu. Visu labi samaisīju.

Uzkarsētā pannā ar nelielu augu eļļas daudzumu ar karoti izliku masu tā, lai veidojas plācenīši. Cepu uz vidējas uguns no abām pusēm, līdz tie zeltaini brūni un gatavi.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.