● 160 gramu zefīra,
● 300 gramu bieza skābā krējuma,
● rīvēta citrona miziņa,
● 200 gramu jebkuru ogu,
● cukurs pēc garšas,
● 1 tējkarote cietes.
Svaigās ogas varam saberzt biezenī kopā ar cukuru. Saldētās ogas atlaidinām, liekam katliņā ar visu sulu, piekaisām cukuru pēc garšas, karsējam, līdz iegūstam viendabīgu masu, beigās iemaisot izšķīdinātu cieti un uzvārot. Ogas šoreiz aizstāju ar iegādāto zemeņu mērci.
Skābajā krējumā iemaisīju sagrieztu zefīru, citrona miziņu un sablendēju viendabīgā masā. Stikla glāzītēs apjomam vispirms kārtām liku salauzītu biskvītu (šoreiz – “Barni” lācīšus), tad – ogu mērci, pēc tam zefīra un krējuma krēmu, kārtas atkārtojot. Pirms baudīšanas desertu uz stundu ievietoju ledusskapī. Rotāju ar ogām un piparmētru lapiņām.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 12.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties