● 3 cāļa krūtiņas filejas,
● sāls,
● saldās paprikas pulveris,
● ķiploki,
● garšviela “Hmeli – suneli” pēc garšas.
Mīklai:
● 1 ola,
● 350 mililitru kefīra,
● 250 gramu miltu,
● 1 tējkarote cepamā pulvera,
● sāls.
Kārdinoša un garda uzkoda, kas pārsteigs jebkuru. Cāļa filejas sagriezu gabaliņos un iemarinēju sāls, saldās paprikas, ķiploku un “Hmeli – suneli” maisījumā. Gaļu atstāju ievilkties vismaz stundu.
Mīklai olas samaisīju kopā ar kefīru. Atsevišķi sajaucu miltus ar cepamo pulveri, pēc tam piemaisīju olām ar kefīru. Filejas gabaliņus apmērcēju mīklā, savēru uz bambusa iesmiņiem un liku cepties pannā ar augu eļļu uz nelielas uguns. (Ja mīklu pārliesim dziļākā traukā, varbūt izdosies tajā apmērcēt uz iesmiņiem jau savērtus gaļas gabaliņus reizē.) Vispirms apcepu vienu pusi, tad iesmiņus apvērsu uz otru pusi un nu jau zem vāka cepu gaļu līdz zeltainai garoziņai. Pēc tam iesmiņus vēl izliku uz papīra dvieļa, lai tur uzsūktos liekās taukvielas. Gaļa izdevās, mīksta, maiga un ļoti garšīga. Piedevām varam pasniegt galdā arī kādu mērcīti. Tā kā šoreiz fileju man bija mazāk par receptē norādīto daudzumu, mīkla palika pāri, taču no tās izcepu pankūciņas.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 12.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties