● 1 kilograms tomātu,
● 2 saldie pipari,
● 1 ķiploka galviņa,
● 1 burkāns,
● 1 ēdamkarote sāls,
● 2 ēdamkarotes cukura,
● 50 mililitru augu eļļas,
● 50 mililitru etiķa,
● garšviela Korejas burkāniem,
● pipari,
● pētersīļu zaļumi.
Tūlītējai apēšanai, ne ziemas krājumiem izmēģināju šo recepti un pagatavoju gardus salātus.
Tomātus nomazgāju un sagriezu. Burkānu notīrīju un sarīvēju, pētersīļu zaļumus un ķiplokus sagriezu sīki, no sēkliņām iztīrītu saldo piparu – salmiņos.
Sāli, cukuru, maltus piparus, etiķi un augu eļļu samaisīju un ieliku vēsumā.
Saldos piparus, burkānus, ķiplokus un pētersīļus samaisīju atsevišķi.
Stikla traukā kārtoju vispirms tomātus, tad – saldo piparu, burkānu, ķiploku un zaļumu maisījumu, ko pārkaisīju ar Korejas burkānu pagatavošanai paredzēto garšvielu (to savulaik biju iegādājusies tirdziņā). Kārtas atkārtoju. Visu pārlēju ar pagatavoto marinādi, uzliku traukam vāku, saturu vēl uzmanīgi sakratīju un ievietoju uz diennakti ledusskapī.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 14.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties