Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Gardais biezpiena sacepums “Sajūsmā!”

“Tā kā dažādi biezpiena gardumi mums ir cieņā, nedēļas nogalē pagatavoju šo sacepumu.”

Sastāvdaļas
• 400 g biezpiena,
• 3 ēdamkarotes mannas,
• 2 olas,
• 2-3 āboli,
• 1-2 banāni,
• 4 ēdamkarotes žāvētu dzērveņu,
• 3 ēdamkarotes skābā krējuma,
• 4 ēdamkarotes cukura,
• 2 ēdamkarotes citrona sulas,
• 10 g sviesta,
• kanēlis,
• šķipsniņa sāls.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ābolus nomizoju un sagriezu daiviņās. Piemaisīju cukuru un citrona sulu. Nelielo veidni izklāju ar cepamo papīru un pārsmērēju ar sviestu. Izlīdzināju tajā ābolus un pārkaisīju kanēli garšai – gan āboli, gan banāni ar to labi “draudzējas”, tādējādi cepums kļūst gan aromātiskāks, gan vēl garšīgāks. Gatavu banānu ar dakšiņu samīcīju, pievienoju divas paciņas mīksta pilnpiena biezpiena, olas, mazliet cukura, sāli un mannu. Visu samaisīju viendabīgā masā, beigās iejaucot arī žāvētās dzērvenes.

Biezpiena masu izlīdzināju veidnē pāri āboliem un ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cepu 25-30 minūtes, tad veidni izņēmu, sacepuma virskārtu pārsmērēju ar skābo krējumu, pārkaisīju arī apmēram ēdamkaroti brūnā cukura un liku atpakaļ cepties vēl vismaz piecas minūtes. Rotāju ar dzērveņu odziņām.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.