Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Gardas burkānu pankūkas

● 2 lieli burkāni,
● 2 olas,
● 2 ēdamkarotes liesa skābā krējuma,
● 2 ēdamkarotes cukura,
● 3 ēdamkarotes miltu,
● šķipsniņa cepamā pulvera,
● šķipsniņa sāls,
● augu eļļa cepšanai.

Jaunā, Truša, gada ēdieni var ietvert dārzeņus, jo viņš ir veģetārietis. Kāposti un burkāni ir zaķīša gardumiņš, tādēļ šoreiz izcepu burkānu pankūkas. Galdā varam celt arī zivis, mājputnus vai kādu citu gaļu, jo tie savukārt garšo Kaķim un arī viņam jāsarīko maltīte. Bet nekādā gadījumā – trusi.

Burkānus nomizoju un sarīvēju uz pasmalkas rīves. Tiem pievienoju olas, krējumu, sāli, cukuru, miltus un cepamo pulveri. Visu labi samaisīju. Ar karoti liku mīklu uzkarsētā pannā ar augu eļļu. Cepu tās no abām pusēm uz vidējas uguns līdz gatavībai. Labi garšoja ar skābo krējumu, kam uzkaisīts mazliet kanēļa, un ar pašas vārīto ābolu un dzērveņu ievārījumu.

– Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.