• 150 gramu brūnā cukura,
• 50 gramu sviesta,
• 4 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta,
• 1 ola,
• 150 gramu miltu,
• ½ tējkarotes cepamā pulvera.
Cepumi garšoja lieliski! Tie tikai vispirms bija jāizcep, un šoreiz atkal izmantoju līdz šim vēl tā īsti neiepazīto zemesriekstu sviestu. Tā kā tam bija pievienoti sīki riekstu gabaliņi, tie arī labi iederējās cepumu sastāvā.
Mīkstu sviestu ar brūno cukuru un zemesriekstu sviestu samaisīju viendabīgā masā. Tad pievienoju olu, pa nelielām daļām iejaucu miltus ar cepamo pulveri un samīcīju elastīgu mīklu. No tās izveidoju bumbiņas, izkārtoju tās uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, un katru bumbiņu ar dakšiņu saplacināju, reizē veidojot svītriņas.
Plāti ievietoju līdz 160 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cepu cepumus minūtes 12, līdz tie kļuva zeltaini brūni. Tos atstāju izslēgtā krāsnī līdz pilnīgai atdzišanai.
– Brigita Skaistkalne
- Šodien: 03.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties