Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Grauzdētas maizītes ar karamelizētiem sīpoliem

● 1 bagete vai kāda cita maizīte,
● 3–4 sarkanie sīpoli,
● 2 ēdamkarotes sviesta,
● 50 gramu cukura,
● sāls,
● 2–3 ēdamkarotes vīna vai ābolu etiķa,
● ½ tējkarotes kaltēta timiāna,
● 120 gramu krēmsiera.

Sarkanos sīpolus
nomizoju un sagriezu plānos pusgredzenos. Pannā izkausēju sviestu. Tajā uz nelielas uguns apcepu sīpolus 5 līdz 7 minūtes. Tad pievienoju cukuru, sāli, timiānu un vīna etiķi. Apmaisot turpināju cept vēl vismaz desmit minūtes. Pēc tam sīpolus atdzesēju.

Ciabatas maizīti sagriezu šķēlītēs un apcepu sausā pannā no abām pusēm. Maizītēm uzliku saceptos karamelizētos sīpolus, bet virs tiem – krēmsieru. Rotājumam izmantoju pētersīļu zaļumus.

– Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.