● 600 gramu nelielu kabacīšu,
● 3 ķiploka daiviņas,
● 150 gramu skābā krējuma,
● 3 ēdamkarotes augu eļļas,
● dilles vai citi zaļumi,
● malti melnie pipari,
● sāls.
ŠĀDI PAGATAVOTI KABAČI noderēs gan kā patstāvīgs ēdiens, gan arī kā piedeva. Iesaku te izmantot jaunos kabacīšus ar plānu miziņu un bez sēklām. Lielākus kabačus labāk nomizot un izņemt tiem sēklas.
Kabacīšus nomazgāju un nogriezu tiem galus. Katru pārgriezu gareniski uz pusēm un pusītes savukārt sagriezu 5 – 7 milimetrus biezos pusgredzenos. Ķiplokus, kā arī diļļu zaļumus sasmalcināju.
Pannā ar augu eļļu sagrieztos kabačus (labāk, ja tie būtu vienā kārtā) uz vidējas uguns maisot apcepu minūtes piecas, līdz tie kļuva viegli zeltaini. Skābo krējumu mazliet atšķaidīju ar karstu ūdeni, pielēju kabačiem pannā, piekaisīju sāli un piparus un sautēju apmēram piecas minūtes. Visbeidzot piemaisīju ķiplokus un zaļumus un pasautēju visu kopā vēl dažas minūtes.
- Brigita Skaistkalne