Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Kārtainās mīklas ābolkūkas “Kā bērnībā”

• 1 iepakojums (6 plāksnītes)
• saldētās kārtainās bezrauga mīklas,
• āboli,
• rabarberi.


Ābolkūkas izdevās tik gardas un mutē kūstošas, ka varētu teikt – bērnības garša, jo tādas toreiz varējām iegādāties teju vai katrā konditorejas izstrādājumu tirdzniecības vietā. Arī mūsdienās tās – gan pavasarī ar rabarberu pildījumu, gan vēlāk ar āboliem – esmu veikalos manījusi, iegādājusies un nogaršojusi. Taču tās iespējams izcept arī pašiem – pat mīkla nav jāgatavo, jo tā ir nopērkama.

Iegādājos vienu iepakojumu saldētās kārtainās bezrauga mīklas un atlaidināju pēc norādēm uz iesaiņojuma. Tikmēr nomizoju un sagriezu labi daudz ābolu – pēc izjūtas, cik nu šķita nepieciešams bagātīgam pildījumam, kā arī notecināju un sagriezu mazākos gabaliņos ledusskapī ūdenī noglabātos rabarberus, jo āboli nebija skābi.

Plāti izklāju ar divām kārtām cepamā papīra, ko pārsmērēju ar mīkstu sviestu. Izlīdzināju pāri ābolu daiviņas un rabarberu gabaliņus, pārkaisīju cukuru un kanēli. Visu pārsedzu ar izveltnētām atlaidinātās mīklas plāksnēm, ar dakšiņu tās vēl sabakstīju un ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī.
Cepu apmēram pusstundu, līdz mīkla kļuva zeltaini brūna. Tad izņēmu no krāsns un saliku mīklas plāksnītes kopā pa divām – tā, lai pildījums būtu vidū. Pēc tam tās pārgriezu, lai veidojas kantaini gabaliņi, un – sešas burvīgas ābolkūkas gatavas!

– Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.