Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Kārtainās mīklas pīnītes ar kanēli

● 500 gramu kārtainās mīklas,
● 50 gramu sviesta,
● 100 gramu cukura,
● 8 grami kanēļa,
● 1 ola,
● 40 gramu riekstu – pēc izvēles.

SAMAISĪJU ČETRAS tējkarotes kanēļa ar cukuru. Ledusskapī pataupīto saldētās kārtainās mīklas (šoreiz tā bija bez rauga) iepakojumu, kurā bija četras plāksnītes, atlaidināju pēc norādījumiem. Pēc tam mīklu mazliet izveltnēju. Katru plāksnīti pārsmērēju ar izkausētu sviestu un bagātīgi pārkaisīju ar cukura un kanēļa maisījumu. Satinu garenā ruletē, labi nostiprinot maliņas, un pārgriezu gareniski, taču ne līdz galam. Pēc tam abas pildītās sloksnes savirpināju, veidojot garenu pīnīti. Sagataves izvietoju uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, un atstāju dažas minūtes atpūsties. Tad pārsmērēju ar sakultu olu un pārkaisīju ar kanēļa un cukura maisījumu. Pēc izvēles, maizītēm vēl varam uzkaisīt sadrupinātus riekstus, taču bez tiem iztiku. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 20–25 minūtes, līdz burvīgās kanēļmaizītes gatavas.

— Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.