Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Kartupeļu un maltās gaļas sautējums

● 350 – 400 gramu kartupeļu,
● 400 gramu maltas cūkgaļas,
● 1 sīpols,
● 2 ķiploka daiviņas,
● 200 gramu ķirštomātiņu,
● augu eļļa,
● kurkuma,
● timiāns,
● sāls,
● pipari,
● pētersīļu zaļumi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pannā ar sakarsētu augu eļļu iedrupināju malto gaļu – cūkgaļas vietā te varam izmantot citu pēc savas izvēles. Tās un kartupeļu daudzumu arī varam variēt atkarībā no ēdāju skaita un pannas dziļuma. Apmaisot gaļu strauji apcepu. Tad pievienoju sasmalcinātus sīpolus, kā arī sāli un piparus un dažas minūtes pasautēju. Nu bija kārta spiedē sasmalcinātiem ķiplokiem un kaltētajam timiānam. Visu atkal mazliet pasautēju. Pēc tam pieliku nomizotus un šķēlēs sagrieztus kartupeļus, piekaisīju apmēram ēdamkaroti kurkumas un pārlēju karstu ūdeni tā, lai pannas saturs būtu tikko pārklāts. Uz nelielas uguns visu zem vāka sautēju apmēram 15 minūtes, līdz kartupeļi kļuva mīksti. Nu pievienoju arī uz pusēm pārgrieztus ķirštomātiņus, atkal uzliku pannai vāku un sautējumu pakarsēju dažas minūtes. Pēc garšas vēl varam piebērt sāli un piparus, kā arī gatavo ēdienu pārkaisīt ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.