Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Kefīra mīklas pīrāgs ar rabarberiem un zemenēm

Sastāvdaļas
• 2 olas, 
• 1 glāze cukura, vaniļas cukurs garšai,
• 200 mililitru kefīra,
• 2 glāzes miltu,
• 1 tējkarote cepamā pulvera,
• 100 mililitru augu eļļas,
• 300 gramu rabarberu,
• 1 ābols,
• 150 gramu zemeņu,
• 1 tējkarote pūdercukura.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Rabarberu laikā izcepu arī vienkāršu, taču tāpat gardu pīrāgu. Pēc šīs receptes gatavojot, pildījumam un virsai varam likt lietā katrā sezonā pieejamos augļus vai ogas, iegūstot arvien citādākas garšas nianses. Šoreiz bija iespējams izmantot rabarberus, ābolus un zemenes. Rabarberu kātus nomizoju un sagriezu gabaliņos, tāpat – arī viena ābola mīkstumu. Zemenes sagriezu četrās daļās.

Olas ar mikseri saputoju ar cukuru un vaniļas cukuru. Pielēju kefīru, piekaisīju kopā ar cepamo pulveri izsijātus miltus, pielēju arī augu eļļu un iejaucu mīklu.

Veidni izklāju ar cepamo papīru, ko viegli pārsmērēju ar eļļu. Izliku tajā pusi mīklas. Virsū izvietoju sagrieztos rabarberus ar āboliem. Pārliku tos ar atlikušo mīklu, veidni viegli pakratot, lai mīkla vienmērīgāk izlīdzinātos. Virsū uzkaisīju zemeņu gabaliņus, tos nedaudz iespiežot mīklā. Cepu pīrāgu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī minūtes 50. Atdzisušu pārkaisīju ar pūdercukuru.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.