• 1/3 Ķīnas kāposta galviņas,
• 1 avokado,
• 1 svaigs gurķis,
• 100 gramu konservētu ananasu,
• 1 asais pipariņš,
• 1 tējkarote citronu sulas,
• 2 tējkarotes olīveļļas,
• sāls,
• pipari.
Meklējot jaunas garšu nianses, atradu šo ideju, un salāti ar eksotisku “noti” izdevās garšīgi.
Ķīnas kāpostu noskaloju, apsusināju papīra dvielī un sasmalcināju. Avokado pārgriezu uz pusēm, izņēmu kauliņu, katru daļu nomizoju un sagriezu. Svaigo gurķi un konservētos ananasus sagriezu kubiņos. Asajam pipariņam izņēmu sēkliņas un bālās sieniņas un to smalki sagriezu. Bļodā samaisīju kāpostus ar gurķiem, ananasiem, avokado un asajiem pipariem. Pagatavoju mērcīti – citrona sulu samaisīju ar olīveļļu, pievienojot arī sāli un piparus pēc garšas, tad viegli ar dakšiņu sakūlu. To pārlēju sagrieztajām sastāvdaļām un samaisīju. Salātus vēl pusstundu liku nostāvēties ledusskapī, un pēc tam tie bija ceļami galdā.
– Brigita Skaistkalne
- Šodien: 03.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties