• 240 gramu miltu,
• 150 gramu cukura,
• 150 gramu skābā krējuma,
• 100 gramu ķirbja mīkstuma,
• 2 olas,
• 3 ēdamkarotes augu eļļas,
• 1 tējkarote cepamā pulvera,
• pa šķipsniņai malta kanēļa,
• kardamona un muskatrieksta,
• ķirbju sēkliņas,
• pūdercukurs.
Lai izceptu šo garšīgo un nepārsaldināto kēksu, vispirms sagatavoju sausās sastāvdaļas: miltus samaisīju ar cukuru, cepamo pulveri un garšvielām. Nomizoju un sarīvēju vajadzīgā lieluma ķirbja gabaliņu.
Atsevišķā bļodā savienoju olas ar skābo krējumu (te varam izmantot arī jogurtu) un piejaucu augu eļļu. Šīs sastāvdaļas pievienoju sausajām un ātri samaisīju mīklu. Visbeidzot tajā iejaucu rīvētos ķirbjus. Pēc izvēles mīklai vēl varam pievienot arī ķirbju sēkliņas.
Izlīdzināju mīklu ar sviestu iztaukotā garenajā veidnē ar nepiedegošo pārklājumu un pārkaisīju ar ķirbju sēkliņām. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī vismaz 50 minūtes. Atdzisušu gatavo kēksu izņēmu no veidnes un pārkaisīju ar pūdercukuru.
– Brigita Skaistklane
- Šodien: 14.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties