• 250 gramu izsijātu kviešu miltu,
• 200 gramu notīrīta ķirbja,
• 100 mililitru kefīra,
• 120 gramu cukura,
• 10 gramu vaniļas cukura,
• 100 mililitru augu eļļas,
• 2 olas,
• 2 tējkarotes cepamā pulvera,
• 2 āboli,
• 1 tējkarote citrona sulas.
Kēksiņi jeb mafini, kā tos dēvē citās tautās, pēc šīs receptes izdevās gardi, un to bija daudz, – kopumā izcepu nevis 12, kam it kā bija paredzēts mīklas daudzums, bet gan visus 20.
Ābolus nomizoju, izņēmu tiem serdes, bet mīkstumu sagriezu smalkos kubiņos, apslacīju ar citrona sulu un samaisīju.
Ķirbja gabalu sarīvēju uz smalkās rīves. Pievienoju olas, cukuru, vaniļas cukuru garšai, kefīru, augu eļļu un visu labi samaisīju. Pakāpeniski piekaisīju miltus, kas izsijāti kopā ar cepamo pulveri. Visbeidzot mīklai pievienoju arī ābolus un atkal visu kārtīgi samaisīju. Mīklu izliku veidnītēs, piepildot ¾ to tilpuma. (Tā kā to vispirms liku papīra veidnītēs un tikai tad ievietoju kēksiņu cepamās veidnes iedobītēs, svaigus gatavos mafinus bija grūtāk atbrīvot no papīra, tas vieglāk izdevās tikai tad, kad vēl atlikušie jau bija pastāvējuši, nākamajā dienā.) Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī vismaz 20 minūtes, līdz kēksiņi gatavi.
– Brigita Skaistkalne
- Šodien: 14.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties
Izdevās tiešām gardi!