Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Kokosriekstu deserts ar šokolādes mērci

● 800 mililitru kokosriekstu piena,
● 15 gramu želatīna.
Mērcei:
● 100 gramu rūgtās šokolādes,
● 200 mililitru trekna saldā krējuma,
● 30 gramu sviesta,
● 50 gramu lazdu riekstu,
● šķipsna sāls;
● kokosriekstu skaidiņas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Atradusi šo recepti, nodomāju – nu gan vienkārši tikšu pie deserta, kādu vēl neesmu baudījusi! Tiesa gan, tik daudz tā man nevajadzēja, tādēļ izmantoju pusi no ieteiktā kokosriekstu piena daudzuma – vienu kārbu. Želatīnu – divas tējkarotes – pārlēju ar nelielu daudzumu vārīta un atdzesēta ūdens un uzbriedināju. Pēc tam katliņā uzsildīju kokosriekstu pienu, to neuzvārot, un maisot izšķīdināju tajā želatīnu. Balto masu pārlēju seklā veidnē un ievietoju ledusskapī. Želeja ilgi negribēja sastingt, otrā rītā to jau varēju sadalīt taisnstūros, taču sevišķi stingra tā nebija. Tādēļ šoreiz šokolādes mērci negatavoju – izlīdzējos ar veikalā pirkto no pudelītes. To pārlaistīju desertam un uzkaisīju kokosriekstu skaidiņas.
Taču šādas šokolādes mērces recepte var noderēt arī citiem nolūkiem. Lai to pagatavotu, rieksti jāapgrauzdē sausā pannā, pēc tam jāpaberzē starp dvieļiem, lai atbrīvotos no brūnajām miziņām, un jāsasmalcina miltos. Gabaliņos salauzītai šokolādei jāpārlej saldais krējums un tā jāizkausē tvaika peldē, pēc tam jāiemaisa un jāizkausē sviests, jāpievieno rieksti un sāls, brūnā masa jāsakuļ un mazliet jāatdzesē. Tad to varam pārliet želejai vai citam gardumam un apbārstīt ar kokosriekstu skaidiņām.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom bahsegel jojobet