Sestdiena, 8. novembris
Aleksandra, Agra
weather-icon
+7° C, vējš 1.61 m/s, D-DR vēja virziens

Krēmsiers no kefīra

Atzīšos, kad pirmo reizi ieraudzīju šo ideju
pirms pāris gadiem, nodomāju, ka noteikti nekas tur nesanāks. Taču
kļūdījos! Sanāk un pat ļoti gardi. Pirms kāda laika redzētais
ieraksts internetā atgādināja par šo lielisko ideju – no kefīra
radīt krēmsieru.
Tātad būs nepieciešams kefīrs polipakā.
To ievieto saldētavā. Ņem ārā, kad pilnībā sasalis, atdala no
polipakas sasalušo masu un novieto to virtuves sietā. Zem sieta
noteikti jāpaliek apakšā bļoda. Sasalušajam kefīram kūstot,
atdalīsies sūkalas, kas no sieta ietecēs bļodā un pašā sietā
paliks balta masa, kas tad arī būs krēmsieram ļoti tuva. No 1 kg
kefīra pakas var iegūt līdz 300 g krēmsiera. Tādēļ iesaku
saldētavā blakus pelmeņiem un dillēm glabāt arī sasalušu
kefīra paku.
Iegūto sieru var izmantot, smērējot uz maizes,
dažādās mērcēs, kā arī desertos. Mēs šoreiz to sajaucām
kopā ar zaļumiem, citrona sulu un garšvielām, iegūstot garšīgu
smēriņu uz maizītes.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.