Piektdiena, 14. novembris
Fricis, Vikentijs, Vincents
weather-icon
+9° C, vējš 6.65 m/s, R vēja virziens

Kūciņas ar avenēm “Kvēlās sirdis”

Sastāvdaļas:
● 100 gramu olu baltumu
● 200 gramu cukura
● 1 ēdamkarote cietes
● 1 tējkarote etiķa
● 100 gramu svaigu vai saldētu aveņu
● 200 gramu krēmsiera vai saldā krējuma
● pūdercukurs

Saldummīļi, kuriem garšo kūka “Pavlova”, noteikti nebūs vienaldzīgi arī pret šādu kārumu. Vispirms gan “meklēju rakstos”, cik olbaltumu satilpst 100 gramos. Izrādās, ka olas baltums aizņem divas trešdaļas olas svara un sver apmēram 34 gramus. Tātad man bija vajadzīgi trīs olu baltumi. Tos ar miksera visātrākajiem apgriezieniem saputoju gaisīgās putās. Pakāpeniski, turpinot putot, piekaisīju cukuru. Kad masa jau kļuva spīdīga, pievienoju etiķi un cieti un putoju, kamēr cukurs izkusis, olu baltumi stingri un apgāžot no bļodas ārā nekrīt. Plāti izklāju ar cepamo papīru un uz tā ar karoti no baltās masas izveidoju sirsniņas ar nelielu padziļinājumu vidū. Liku tās līdz 90 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī cepties, drīzāk gan kaltēties, divas stundas. Gatavās kūciņu pamatnītes pilnībā atdzesēju. Šoreiz sirsniņu pildījumam svaigo krēmsieru saputoju kopā ar pūdercukuru. Kūciņas vēl rotāju ar saldētām avenēm. Tikpat labi tās varētu baudīt arī ar putukrējuma cepurīti, tikai tad gan tās labāk notiesāt uzreiz.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.